Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Bayram için fıstıklı kadayıf tatlısı tarifi HAZIRLANIŞI: Kadayıflar tel tel kırılarak. Kadayıfların yarısı 150 gr. yağla yağlanmış tepsinin içerisine basılır , arasına fıstık serpiştirilir ,

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Fıstıklı kadayıf tatlısı tarifi, Muhallebili kadayıf tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Bayram için fıstıklı kadayıf tatlısı tarifi





    HAZIRLANIŞI: Kadayıflar tel tel kırılarak. Kadayıfların yarısı 150 gr. yağla yağlanmış tepsinin içerisine basılır, arasına fıstık serpiştirilir, kalan kadayıflar tepsiye konur. Kadayıfların üzeri aynı büyüklükte bir tepsi ile bastırılarak sıkıştırılır. Kadayıf fırında kısık ateşte üstü kızarana kadar pişirilir. Üstü pişen kadayıf başka bir tepsi yardımıyla çevrilir, tepsinin kenarlarına 50 gr. yağ damlatılır ve tekrar fırına sürülür. Kadayıfın her iki tarafı da piştikten sonra sıcak olarak şerbeti verilir ve servise sunulur.

    ŞERBETİN HAZIRLANMASI:

    1.5 kg. şeker, 750 gr. su ile kaynayıncaya kadar ocakta tutulur. Kaynara çıktıktan sonra 5 dakika daha pişirilir ve şerbet hazırlanmış olur.


    MUHALLEBi KADAYIF



    malzemeler:

    yarım kg kadayıf
    125g tereyağı+125g margarin

    muhallebisi:


    1 lt süt
    5 yemek kaşığı pirinç unu
    2 yemek kaşığı toz şeker

    şerbeti:

    4 su bardağı toz şeker
    3,5 su bardağı su
    birkaç damla limon

    hazırlanması:

    margarin ve tereyağını eritip ılıtın. ılınan yağı kadayıfın üzerine dökün. elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın. kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın.
    muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin. telle devamlı çırparak pişirin. arada karıştırarak ılıtın. muhallebiyi tepsideki kadayıf üzerine yayın. kadayıfın diğer yarısını da bastırarak öuhallebinin üzerine serin. bunu 180C'de iyice kızarana kadar pişirin. (iyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır.)
    şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın. en son limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın. kadayıf sıcak şerbet ılıkken şerbeti kadayıfın üzerine dökün. şerbeti döktükten hemen sonra kadayıf tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatın. (böylece kadayıf kurumaz)


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Kadayıf Sarması Tarifi
  3. Kadayıf tatlısı tarifi yapılışı
  4. Kadayıf Dolması Tarifi
  5. Muhallebili Kadayıf tarifi, Muhallebili Kadayıf resimli tarifi, Muhallebili Kadayıf nasıl
  6. Fincanda Kadayıf tarifi - fincan kadayıf tatlısı nasıl yapılır - kadayıf tarifleri
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri