Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Perde pilavı tarifi Malzemeler 200 gram badem 2 su bardağı pirinç 4 çorba kaşığı margarin Yarım adet haşlanmış tavuk göğsü Yarım çay kaşığı karabiber 3

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Pilav çeşitleri ve tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar






    Perde pilavı tarifi






    Malzemeler
    200 gram badem
    2 su bardağı pirinç
    4 çorba kaşığı margarin
    Yarım adet haşlanmış tavuk göğsü
    Yarım çay kaşığı karabiber
    3 su bardağı sıcak su
    Tuz
    Hamuru için
    Bir buçuk su bardağı un
    2 çorba kaşığı margarin
    2 adet tavuk suyu tableti
    1 adet yumurta
    1 kahve fincanı süt

    PERDE PİLAVI TARİFİ
    Bademlerin kabuklarını soyup, 20-25 tanesini kenara ayırın. Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bir tencereye margarini koyup, kızdırın. İçine kabukları soyulmuş bademleri atıp pembeleştirin. Ardından pirinci ilave edip 5 dakika daha kavurun. Sonrasında haşlanıp küçük parçalar halinde didiklenmiş tavuk göğüs etini, tuzu, karabiberi ve 3 bardak sıcak suyu ilave edip, orta ateşte pişirin. Bu arada hamur için, un, margarin, tavuk suyu tableti, yumurta ve sütü bir kapta karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek hamuru yoğurun. Merdane ile hamuru bıçak sırtı kalınlığında açın. Fırına dayanıklı çukur bir cam kabı önce margarinle yağlayın. Kenara ayırdığınız 20-25 adet bademi de margarinle yağlayıp fırın kabına gelişigüzel yapıştırın. Hamuru (bademleri düşürmeden) kabın ortasından kenarlara doğru eşit bir şekilde elinizle yayın. Pilavı içine döküp, kabın kenarından sarkan hamuru içeri doğru, pilavın üzerini kapatacak şekilde örtün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kızarana dek pişirin.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Pilav Nasıl Yapılır - Pilavın Demlenme Süresi - Pilav Pişirme Süresi
  3. Kadayıf çeşitleri yapılışı tarifleri, Nasıl Yapılır
  4. Pasta çeşitleri ve tarifleri
  5. Fırında kuzu pilav ve bademli pilav nasıl yapılır resimli tarifi
  6. Hamsili Pilav Yemek Tarifi - Hamsili Pilav Nasıl Yapılır ?
  7. Paylaş Facebook Twitter Google






  8. Sponsorlu Bağlantılar




    Firik pilavı tarifi




    Malzemeler

    500 gram firik
    4 su bardağı su
    3/4 su bardağı ince bulgur
    2 adet soğan
    3 adet sivri biber
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz karabiber
    FİRİK PİLAVI TARİFİ
    Soğan ve biberi yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Firiği katıp 5 dakika daha kavurun. Suyu ilave edip 15 dakika kaynatın. Haşlanmış yıkayıp süzdüğünüz bulguru, tuz ve karabiberi katıp, kısık ateşte 15 daha pişirin. Yarım saat demlendi! sonra servis yapın. Firik buğdayın ham halidir. Kilis ve Antep pazarlarında bulabilirsiniz.




  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  10. Özbek pilavı tarifi



    Malzemeler

    250 gram nohut
    250 gram tereyağı
    4 adet soğan
    1 çorba kaşığı salça
    1 adet kuzu kol (6 parçaya ayrılmış)
    4 adet havuç
    50 gram dolmalık fıstık
    50 gram kuş üzümü
    3 su bardağı et suyu
    Yarım kg pirinç
    Tuz
    ÖZBEK PİLAVI TARİFİ
    Nohudu bir gece önceden suda bekletip, ertesi gün haşlayın ve suyunu süzün. Tencereye tereyağını alıp, yemeklik doğranmış soğanları yağda kavurun. Salçayı ekleyin. Daha sonra dolmalık fıstık, kuşüzümü, küçük doğranmış havuç ve parçalara ayrılmış kuzu etini ilave edip kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine et suyu ve tuz ekleyin. Etin pişmesine yakın, pirinci ilave edin. Kısık ateşte, tencerenin ağzı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Nohudu ilave edin ve bir kez karıştırın. Suyunu çektikten sonra ateşten indirip servis yapın.



  11. BAHAR PİLAVI




    Malzemeler

    2 su bardağı pirinç
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    2 adet orta boy havuç
    4 adet taze soğan
    1 çay bardağı konserve mısır
    Yarım demet kıyılmış dereotu
    İki buçuk su bardağı sıcak su
    Tuz
    BAHAR PİLAVI TARİFİ
    Pirinci yıkayıp süzün. Yağı kızdırıp pirinci 2-3 dakika kavurun. Üzerine halka şeklinde doğradığınız havuçları ekleyip 3 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika pişirin. İnce kıydığınız taze soğan, dereotu ve mısırı da tencereye ekleyin. 15 dakika çok kısık ateşte demlendirip ocaktan alın.



  12. ACEM PİLAVI




    Malzemeler

    2 su bardağı pirinç
    4 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 tatlı kaşığı kakule
    500 gram kuşbaşı koyun eti
    2 adet yemeklik doğranmış soğan
    3 su bardağı kaynamış et suyu
    6 çorba kaşığı tereyağı
    4 çorba kaşığı dolmalıkfıstık
    1 tatlı kaşığı tarçın, tuz
    Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil
    Yeteri kadar suACEM PİLAVI TARİFİ
    Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın. Kuşüzümlerinin saplarını temizleyip, şişmesi için, yarım saat ılık suda bekletin. Kakulelerin kabuklarını ayırıp, tohumlarını havanda dövün. Geniş bir tencerede önce tereyağının yarısını eritin ve eti kavurun. Et, suyunu bırakıp tekrar çekince, soğanı ekleyin. Hafif tuzlayın ve pembeleşene dek kavurun. Tencereye 1 su bardağı su ilave edin. Etin suyunu arada bir kontrol edip yumuşaya dek, kısık ateşte 45 dakika pişirin. Et pişince tencereden alıp fazla suyunu süzün ve pilavı pişireceğiniz yayvan bir tencereye aktarın. Üzerine pirinç ve et suyu hariç kalan malzemeyi katıp, karıştırın. Yıkanmış pirinci etin üzerine döküp yayın ve hiç karıştırmadan kaynamış et suyunu ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte, pirinç suyunu çekene dek pişirin. Pilavı ateşten alın, tencerenin ağzını bezle ya da kağıt havluyla örtün ve kapağını sıkıca kapatıp 20 dakika demlendirin. Servis tabağına ters çevirip, sıcak servis yapın.



  13. BADEMLİ HİNDİLİ PİLAV



    Malzemeler

    Yarım kg kuşbaşı hindi
    İki buçuk su bardağı pirinç
    Üç buçuk su bardağı sıcak su
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 su bardağı badem
    1 çay bardağı tel şehriye
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz, karabiber

    HİNDİLİ PİLAV TARİFİ

    Kuşbaşı hindi etini yıkayıp yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Etin pişmesine yakın tuz, karabiber ilave edip karıştırın. Bademi sıcak suda bekletip kabuklarını soyun.Tereyağını eritip bademleri kavurup, çıkarın. Aynı yağda tel şehriyeyi kavurun. Pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat bekletip süzün. Zeytinyağını bir tencereye alın. Pirinci ekleyip kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin. Şekil vereceğiniz kalıbın içini zeytinyağı ile hafifçe yağlayın. Kalıba sırasıyla şehriye, badem, hindi ve pilavı bastırarak yerleştirin. Servis tabağına ters çevirip, sıcak olarak servis yapın.



  14. PAZI SARMA PİLAV



    Malzemeler

    6-7 adet pazı yaprağı
    2 su bardağı pirinç
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı mısıryağı
    Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
    Yarım kahve fincanı kuşüzümü
    3 su bardağı sıcak su
    1 adet et suyu tableti
    Tuz, karabiber
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    Yarım demet dereotu
    PAZILI PİLAV TARİFİ
    Pazıların saplarını kesin. Yumuşayana kadar haşlayın ve soğutun. Pirinci 2 saat sıcak tuzlu suda ıslatın. Bu süre sonunda tencereye tereyağını ve mısıryağını alın.Fıstık ve üzümleri yıkayıp, kurulayın ve yağın içine atın. 10 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Ardından pirinci süzüp tencereye alın. 2-3 dakika kavurun. 3 bardak suyu ekleyin. Et suyu tableti, tuz, karabiber ve limon suyunu ilave edin. Pirinç suyunu çekene dek pişjrin. 20 dakika demlendirip, içine ince kıyılmış dereotunu ilave ederek harmanlayın. Yuvarlak bir fırın kabına pazıları aralıksız olarak dizin. İçine hazırlanan pilavı döküp, üzerini pazı yaprakları ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika demlendirin. Daha sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.



  15. KAZAK KALPAĞI PİLAVI



    Malzemeler

    2 su bardağı pirinç
    3 su bardağı su
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet kesmeşeker
    1 adet defne yaprağı
    1 adet soğan
    1 çorba kaşığı zeytinyağ
    250 gram kıyma
    4 adet havuç
    Yarım demet maydanoz
    1 çay kaşığı yenibahar
    Tuz karabiber
    KAZAK PİLAVI TARİFİ
    Pirinci ayıklayıp, sıcak tuzlu suda 30 dakika bekletin. Yıkayıp, süzgeçten geçirin. Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyun. Kesmeşeker, defne yaprağı, su ve tuz ekleyin. Kaynayınca pirinci ekleyip, karıştırın. Kısık ateşte demlendirin. Bir tavaya rendelenmiş soğan ve 1 çorba kaşığı sıvıyağı koyun. Soteleyip, kıymayı ekleyin. Kıyma, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tuz, karabiber, yenibahar ve kıyılmış maydanoz ilave edip harmanlayın. 4 adet havucu soyup rendeleyin. Yarısını sıcak olan kıymaya karıştırın. Yuvarlak ve derin bir kaseye hazırlanan kıymalı harcı koyup bastırın. Üzerine kalan havuçları bastırın. En üste de, içinden defne yaprağını aldığınız pilavı koyun. Servis tabağına ters çevirip çıkarın.



  16. KAFESLİ PİLAV



    Malzemeler

    İç malzemesi
    3 su bardağı pirinç
    1 su bardağı tavuk suyu
    2 su bardağı su
    125 gram tereyağı
    Bir buçuk adet yufka
    Tuz

    Kafes için hamur malzemesi

    1 su bardağı un
    65 gram margarin
    1 tatlı kaşığı sirke
    1 çorba kaşığı soğuk su
    Tuz
    KAFESLİ PİLAV TARİFİ
    Pirinci ayıklayıp iyice yıkayın. Pirincin üzerini geçecek kadar ılık tuzlu su ile yarım saat bekletin. Tereyağını tuzla birlikte tencerede eritin. Tavuk suyu ve suyu ilave edip kaynatın. Kaynayan suya süzülmüş pirinci ekleyin. Önce harlı ateşte suyunu çekmeye başladığında kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çeken pilavı beklemesi için başka bir kaba alın Kafes hamuru için tum malzemeyi karıştırıp yoğurun. Düz bir zeminde merdaneyle açın. Parmak kalınlığında şeritler kesin. Şeritleri kafes oluşturacak şekilde tencerenin içine yerleştirin. Hamurun üzerine 1 adet yufkayı tencerenin kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. Kalan yarım yufka ile tencerenin ortasını kaplayın. Pişen pilavı tencereye bastırarak alın. Kenardan sarkan yufka ile pilavın üzerini kapatın. Kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapın.



  17. HAMSİLİ PİLAV



    Malzemeler

    2 kg kılçıkları ayıklanmış hamsi
    4 adet sogan
    3 su bardağı pirinç
    Nane
    Maydanoz
    Karabiber
    Tuz
    HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
    Soğanları ince ince doğrayın, biraz sıvıyağda pembeleşinceye kadar karıştırın, yıkanmış suyu süzdürülmüş pirinçleri ekleyin, nane, maydanoz, tuz ve karabiberi de ilave ederek pirinçlerin üzerini biraz geçecek kadar su ekleyin, çok kısık ateste pişirmeye bırakın.Damak zevkinize göre iç pilava fıstık, kuş üzümü,yenibahar da koyabilirsiniz Diğer yandan yağlanmış güvecin dibine kılçıkları çıkarılmiş hamsileri sıralayın, üzerine suyunu tam çektirmeden iç pilavi koyun tekrar arasına hamsi sıralayın tekrar iç pilav ekleyerek üzerine fotografta görüldügü gibi hamsileri sıralayın . Önceden ısıttığınız 230 derece fırında yaklaşık 40-50 dakika hamsilerin üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.Güveci ters çevirerek servis tabağına alın.



  18. BULGUR PİLAVI



    Malzemeler

    1.5 su bardağı iri bulgur
    1 çorba kaşığı tereyağ
    1 adet küçük soğan
    1 adet küçük patates
    yarom çorba kaşığı salça
    yarım çay kaşığı kırmızı biber
    2.5 su bardağı kaynak su

    BULGUR PİLAVI TARİFİ
    Pilav tenceresinde sogan ve patatesleri yagda güzelce kavurun. Salçasını, bulguru ve kırmızı biberi ilave edip 3-4 dakika kadar da kavurun. Sıcak suyunu ve tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince bir tahta kaşikla pilavı güzelce bir karıştırın ve üzerini düzeltin. Kapağı kapalı bir sekilde dinlendirin



  19. İÇLİ PİLAV - İÇ PİLAVI



    Malzemeler

    2 bardak pirinç
    3 bardak su
    7 çorba kaşığı margarin
    1 adet orta boy soğan
    1/2 çorba kaşığı toz şeker
    1/4 kuzu ciğeri (kuşbaşı)
    1 çorba kaşığı sam fıstığı
    2 çorba kaşığı kuş üzümü, 1 demet dereotu, Tarçın, Yenibahar, Karabiber, Tuz

    İÇ PİLAVI TARİFİ
    İçinde kızdırılmış 2 çorba kaşığı margarin olan tavaya kuzu ciğerini ilave ederek, az pembeleşinceye kadar arada bir karıştırarak sote edin ve ateşten alarak pilava kullanmak üzere bir tarafa bırakın. Sonra bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin, çam fıstığı ve küçük doğranmış soğan koyarak, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra bunlara pirinci ilave ederek kuvvetlice ateşte durmadan karıştırmak suretiyle 10 dakika kavurun.Sonra da pirinçlere, sırasıyla karabiber, tarçın, 3 bardak su, ayıklanmış kuş üzümü, tuz, toz seker ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra da orta kuvvetteki ateşte pişirin. Suyunu çekince kıyılmış dereotu ile sote edilmis ciğerleri yağ ile birlikte katın ve yarım saat kadar dinlendirip karıştırdıktan sonra servis yapın.



 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri