Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Şafak Çorbası Malzemeler • 1 kg domates • 1 çorba kaşığı salça • 1 , 5 çorba kaşığı un • 500 gr. süt • 3

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Cevap: İftar için çorba tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Şafak Çorbası

    Malzemeler

    • 1 kg domates
    • 1 çorba kaşığı salça
    • 1,5 çorba kaşığı un
    • 500 gr. süt
    • 3 su bardağı et suyu
    • 2 yumurtanın sarısı
    •1 çorba kaşığı margarin

    Şafak Çorbası tarifi

    1 Domatesleri yıkayıp soyduktan sonra bir tencereye doğrayın ve 10 dakika kendi suyuyla pişirin
    . Daha sonra domatesleri robottan geçirin.
    2 Domatesleri aldığımız tencereye yağ ve unu koyun ve un hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine salçayı da ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
    3 Hazırladığınız domates püresi, ve et suyunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın.
    4 Servis yapmadan hemen Önce ayrı bir kasede yumurtayı ve sütü çırparak terbiyeyi hazırlayın. Çorbadan bir miktar alarak terbiyeye ekleyin ve ılımasını sağlayın. Çorbayı karıştırarak yavaş yavaş tencereye terbiyeyi, dökün. Çorbayı sıcak olarak servis yapın.


    Paylaş Facebook Twitter Google

  2. Çerkez Çorbası

    Malzemeler
    * 1 çay fincanı, mısır
    * 1 çay fincanı, aşurelik buğday
    * tavuk suyu
    Terbiyesi için:
    * 1 çay fincanı, yoğurt
    * 2 tane, yumurta
    * 1 yemek kaşığı, un
    # üzeri için:
    1 kase tavuk eti
    tuz,nane
    sıvıyağ,tereyağı

    Çerkez Çorbası Tarifi:
    Bir tencereye, tavuk suyunu alalım, içine mısırları ilave edelim pişeye bırakalım. Mısır piştikten sonra, haşlanmış olan 1 çay fincanı buğdayı tencereye alalım. Biz bu arada, terbiyesi için, çukur bir kaseye yumurta sarısını alalım, üzerine yoğurt ve unu ilave edip karıştıralım. Üzerine azar azar tencereden tavuk suyu alıp terbiyeye karıştırarak verelim, daha sonra terbiyeyi tencereye ilave edelim. Didiklediğimiz tavuk etini çorbanın içine alalım tuzunu ayarlayalım, birkaç dakika kaynatıp ocaktan alalım. Üzerine tereyağında yaktığımız naneli sosu gezdirerek dökelim. Afiyet olsun.



  3. Havuç Çorbası

    Malzemeler

    • 4 bardak et suyu
    • 1 adet havuç
    • 1 adet kabak
    • 1 adet yeşil biber
    • 2 çorba kaşığı un
    • 2 çorba kaşığı krema
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 yumurtanın sarısı
    • 1 limonun suyu
    • 1 /2 demet dereotu
    • köri sosu
    • tuz

    Havuç Çorbası tarifi

    1 Yağı ve unu bir tencereye koyun ve un pempeleşinceye kadar kavurun
    . Daha sonra et suyunu ekleyin ve karıştırarak kaynamasını bekleyin.
    2 Daha önceden yıkadığınız ve küçük küçük doğradığınız sebzeleri tencereye koyun ve 15 dakika kaynatın.
    3 Ayrı bir kasede yumurta sarısını krema ile birlikte çırpın. Çorbayı karıştırarak hazırladığınız kremalı karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyin. 5 dakika kaynattıktan sonra çorbayı ateşten indirin.
    4 Köri sosusunu da ilave edin. Üzerine küçük küçük kıyılmış dereotu serperek servis yapın.



  4. PRENSES ÇORBASI

    MALZEME

    • 1 yemek kaşığı margarin
    • 1 adet rendelenmiş havuç (büyük boy)
    • 1 adet piliç göğsü (kibrit kesimi)
    • 12 adet kıyılmış mantar (orta boy)
    • 1 kahve fincanı rende kaşar
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 su bardağı süt
    • 4 su bardağı kaynar su
    • 1 adet et tatlandıncı
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    PRENSES ÇORBASI tarifi

    Bir tencerede kızdırdığımız yağa rendelenmiş havucu, kıyılmış pili-ci ve mantarı üçer dakika arayla ekleyip soteleyelim
    . Kaynar suyu, tuzu ve tatlandırıcıyı ilave edip on dakika pişirelim. Süt ile unu bir kaba koyup çırpalım/ süzdükten sonra kaynayan çorbadan bir kepçe su alıp sütle unun içine koyalım. Tel çırpıyla karıştırıp kay-nayan çorbanın içine dökerek hızlıca karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Üç dakika kaynattıktan sonra köpüğünü alıp ocaktan kaldıralım.



 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri